Backpackend door Tjechie - Reisverslag uit Praag, Tsjechische Republiek van hannekenathan - WaarBenJij.nu Backpackend door Tjechie - Reisverslag uit Praag, Tsjechische Republiek van hannekenathan - WaarBenJij.nu

Backpackend door Tjechie

Door: Hanneke

Blijf op de hoogte en volg

21 Augustus 2005 | Tsjechische Republiek, Praag

Ahoj Ahoj
(Ik weet het, ik klink nu als Captain Iglo, maar ik groet u in het Tjechs. Translation: hoihoi)

Na een weekje Tjechie krijg ik de neiging om het land al jubelend aan te prijzen alsof ik een van die overenthousiaste schrijvers van reisgidsen ben. Het land is prachtig, Praag is schitterend en Tjechen zijn gezellig!

Anne, Ilse en ik waren afgelopen week backpackers ten top! Met overvolle rugzakken met slaapzakken eronder bungelend, noodrantsoen van chocola in de aanslag en een mini-reisboekje van Praag op zak lagen we acht uur lang opgevouwen in een coupe van een boemeltreintje. We reisten, eenmaal aangekomen in Praag, door naar Cesky Krumlov waar een sprookjesachtig kasteel en een gracht vol beren op ons wachtte.

LEGENDE
Bij een rondleiding door het kasteel (met 320 vertrekken) ontdekten we een heuse Sneeuwwitje-spiegel. Als je daar in kijkt, zou je binnen een jaar beeldschoon zijn. IJdel als we zijn, knipoogden we alledrie nog maar eens extra in ons spiegelbeeld. De betovering zou verbroken worden, als je in zeven jaar tijd in een andere spiegel zou kijken. Ils zette daarom haar nieuwste theorie uiteen -> het alternatief van de spiegel: digitale foto's nemen, in foliepapiertjes kijken of boven een sloot hangen voor weerspiegeling. Helaas hebben wij de betovering al verbroken door toch in een onbewaakt ogenblik in een spiegel te kijken. Nu maar hopen dat de legende geen omgekeerd effect heeft....

PRAAGSE VRIENDEN
Verder hebben we Tjechse biertjes gedronken met Menno en Joris uit Utrecht, hebben we koffie gedronken met een Tjechse punker, zijn we wezen stappen met Norbert en Marisha(in een Praagse club die in de top twintig staat van gaafste uitgaansgelegenheden van Europa) en hebben we Praagse vrienden gemaakt: Andre, Daniel, Jirssi en Vitek!! Ook hebben we nog wat harten veroverd van Italianen en Amerikanen en hebben we een rondleiding door het prachtige Praag gehad van onze Tjechse kamaradi Daniel.

Praag was echt geweldig!! Twee dagen hebben we daar alle toeristische hotspots bekeken, maar zijn we ook in de buitenwijken geweest voor het echte Praagse sfeertje.

Ik ben weer klaar voor mijn volgende reis. Waarschijnlijk ga ik nog een paar daagjes rondtouren met Kloekie, dan een weekendje naar Londen met mn ouders, Marianne en Otto voor het 25-jarig huwelijk feestje!! En dan ........... met Nathan door Frankrijk en Italie trekken in onze nieuwe auto -> zwarte oud gaar opeltje genaamd Charly!!!

Ciao,
liefs xx Hanneke

• 21 Augustus 2005 - 11:57

Hahahaha:

muts je laat de meest geweldige en pikante details netjes achterwege!! en ook dat het mij toch echt 2 dagen gelukt is om helemaal geen spiegel te bekijken!!! ;) dikke zoen draakje

• 21 Augustus 2005 - 12:04

Hanneke:

Haha nou die pikante laat ik even weg idd. Dat zijn inside-stories ;) En die geweldige zijn eigenlijk alleen bloopers van mij -> drapkoffie,... en die black light mega-spider waar ik drie meter van in de lucht sprong. Waaah :) kus

• 23 Augustus 2005 - 10:40

Nathan:

Ik ben helemaal enthousiast voor Praag... moet ik snel eens een keer naar toe! Kus

• 23 Augustus 2005 - 16:20

Anne:

Eyy!!! Tof verhaaltje. Hebben jullie de muziek van de band van Ondrej en Vitek al beluisterd via de site? Best goed!
    Jammergenoeg ben ik alweer aan het werk en zie ik morgen vier nieuwe klassen vol super geïnteresseerde pubers ;)

Jullie echt nog heel veel plezier in Brussel. En natuurlijk in Frankrijk en Italie.
    Ik zal eens opzoeken waar die Canyon (dat schrijf je vast niet zo) in Zuid-Frankrijk nou precies lag. Echt mooi!!

Kus

• 23 Augustus 2005 - 17:41

Hanneke:

Ja onze maffe Tjechse vrienden kunnen nog goede muziek maken ook! Heb nog geen lovend berichtje achtergelaten op de site, maar heb inmiddels wel een mailtje van Daniel ontvangen! Ze komen waarschijnlijk in sept. naar NL. Oktober zou handiger zijn, ....anders moeten ze verplicht ook even een muziektour door Frankrijk en Italie doen :)
    An, succes morgen! Hou ze onder de duim,
    Na zdravi!!
    xxxx