Vive la France
Door: HannekeNathan
09 September 2005 | Frankrijk, Sisteron
DAG 1: Vorige week vrijdag was het dan zo ver. De auto (Charly) was tot op de nok toe volgeladen en klaar voor vertrek. Bij Parijs aangekomen was het even zoeken naar de camping, die we uiteindelijk vonden in Maison Lafitte, met de metro ongeveer een kwartier van het centrum vandaan. De camping, gelegen op een eiland op de Seine, was erg leeg, op een paar duitsers en engelsen na. Diezelfde avond gingen we naar het centrum voor een bezoek aan een verlicht Arc de Triomph en Eifeltoren. Vanzelfsprekend zijn we ook naar boven gegaan, wat ons een prachtig uitzicht bood over Parijs. De toren zwiepte behoorlijk heen en weer door de wind. Volledig betoverd door deze stad ploften we nog even op het gras neer, tussen zingende straatartiesten en studenten. Jammer genoeg ontpopte de romantisch verlichte Eifeltoren zich tot een kerstboom, inclusief flikkerende lichtjes.
DAG 2: Het hoogtepunt tot nu toe. Le grand Louvre, een schitterend museum in het hartje van Parijs. Naast de overbekende Mona Lisa (waarbij we tevergeefs probeerde de mysterieuze glimlach te kopieren), was er nog zoveels moois te bewonderen, o.a. van Da Vinci. Opvallend was dat veel beelden een neusje, vingertje of ander lichaamsdeel misten....
Buiten het Louvre hebben we wat foto's gemaakt en via de Champs Elyseé (hoe schrijf je dat?) kwamen we langs verschillende toeristische hotspots. De metro bracht ons vervolgens naar het Centre Pompidou, waar we onder het genot van een lekker slaatje naar straatartiesten keken. 'S avonds belandden we op een loopbrug vol wijndrinkende jongeren en studenten, waar we ons tussen hebben gepropt. We kregen, na een hoop smachtende blikken en knipoogjes, zelfs een wijntje aangeboden van zeer vriendelijke Francaises. Naast het uitzicht, was het prettig vertoeven onder de pratende, zingende en dansende menigte.
DAG 4: De Joodse wijk Le Marais, waar we onder meer het hotel bewonderen waar Mozart enkele jaren verbleef, het huis van Victor Hugo (beroemdste Franse schrijver, o.a. Les Miserables), het Museum van Picasso (alleen van buiten) etc etc. Dolgeworden van de warmte springen we in een fontein, waar we ook nog eens vast worden gelegd door een fotograaf van de plaatselijke krant. Helemaal doorweekt (vooral Hanneke) stappen we de Notre Dame binnen, waar ook weer een dienst bezig is. Op deze zondag zijn overal missen bezig, die we dan ook allemaal hebben aanschouwd. Van de Notre Dame naar de Sacre Coeur, waar we op de trappen luisteren naar twee zingende Portugeze straatartiesten (met ons als achtergrondkoortje). 'S avonds zochten we weer de brug op.
DAG 4: Museum RODIN? Gesloten!! Versaille?? Gesloten..... DAMN! Dan maar naar de beroemde begraafplaats, Cimitière du Montparnasse, waar onder andere Sartre ligt begraven. De imposante begraafplaats kenmerkt zich door hoge huisjes en buitengewoon grote grafstenen.
We besluiten dezelfde dag door te trekken naar Montrevel-en-Bresse, La Plaine Tonique om wat collega's op te zoeken van Nathan. Helaas begeeft de auto het op de rondweg van Parijs... al stomend en pruttelend komt Charly tot stilstand. Wij -na Herbie zijn we ware auto-experts- zetten gelijk een nooddriehoek op de weg en draaien het dopje van de koelvloeistoftank eraf. Twee uur later wordt charly weggesleept voor een vriendenprijsje: 250 euro. DE AFZETTERS!!!! Het probleem ligt, zo blijkt de volgende dag, bij een lullig boutje, wat nog eens 150 euro kost. Vanaf nu eten we alleen nog droog brood, kamperen wild en zijn we van plan om in Venetie een gondeltje te kapen. In Parijs hebben we al een keer lowbudget gegeten in een universiteitsrestaurant. Daar zijn we sneaky in de rij gaan staan en hebben we de schijnheilig student uitgehangen.
Nu zijn we in Sisteron en gaan vandaag richting le grand canyon in Verdon!!!
Stuur zon naar ons; s'il vous plait!
WORDT VERVOLGD
liefs xxxx Nathanael en Hanneke
09 September 2005 - 09:58
Mamy:
Leuk om jullie ervaringen in Parijs te delen! Wees voorzichtig in Zuid-Frankrijk en Italië, veel campings staan helemaal onder water. Geniet van de mooie cultuur en de prachtige natuur!
Liefs vanuit Dordrecht, waar de zon nog schijnt! -
09 September 2005 - 12:07
CZ Guys Vitek+Mr.Daniel + The Others:
Greetings from Amersfoort! We like your site despite not understanding it at all. Nice pictures! Thats a pity you cant be here, we are looking forward to see you soon in the CZ!! Ill have some nice accomodation for you, so youll be welcome! -
09 September 2005 - 12:38
Kloekie:
hey meiske en nathan
klinkt als vakantie allemaal :) heerlijk! een week met 4 tjechen is veel haha, wat een drukte zeg! beneden bouwvakkers, marcel ziek thuis en tjechen over de vloer, dag 2 had ik al besloten, jullie gaan naar de zee ik blijf in amersfoort haha ze zijn nu naar wageningen waar ze ergens blijven overnachten :) morgen met anne en de mannen naar appelpop, ik ben benieuwd!! iedereen hier in amersfoort heeft gewed op een van de jongens... haha ze denken allemaal dat ik iemand ga zoenen.. ik ben overtuigd van niet :) strax ben ik stinkend rijk :D
groetekus ils -
09 September 2005 - 16:09
DG:
Italie en Frankrijk...
Zuid Afrika....
Echte wijnkenners geworden zeker? -
09 September 2005 - 17:28
Miertje:
He vrouwtje, ik ben echt zoooo jaloers op jou jij komt ook overal echt super cool, have fun kuss -
10 September 2005 - 15:41
Vera:
Hey reizigers, leuk wat van jullie te horen! In Noordwijk regent het inmiddels, dus ben maar achter de computer gekropen om opdrachten voor school te maken. Is de zon al aangekomen? Liefs Veer